NIEUWS CORSOCLUB

Eerdere berichten:

13 september 2018

 

Nog 2 dagen tot het fruitcorso in Tiel. Bijna alles verloopt voorspoedig. Alleen de aanlevering van verse producten ondervindt af en toe enige stagnatie. Producten komen soms een dag later dan gewenst en zo vlak voor het corso betekent dit een enorme aanslag op de inzet van de vrijwilligers.

Harde producten zoals uitjes, knoflook en aardappelen zijn op de wagen geplakt.

Een groot deel van de wagen is al beplakt met verse producten. Vooral de voorste helft van de wagen begint al aardig vol te raken. Op de achterste helft moet nog vrij veel geplakt worden. Maar omdat het hier om kwetsbare producten gaat, is hier rekening mee gehouden. Die worden altijd zo laat mogelijk geplakt. 

Geluid, water, vuur en verlichting zijn op de wagen aangebracht. Wel moet de aansturing van water en vuur nog afgestemd worden op de muziek. Dat wordt de komende nacht allemaal geregeld. 

Alles loopt lekker en de opkomst is de meeste dagen goed. Net als het weer is de stemming goed.

 

8 september 2018

Nog 1 week tot het fruitcorso in Tiel. Alles staat in de verf.

Het plakken van zaden en bonen is op een haar na gebeurd. De meeste harde producten zoals uitjes, knoflook en aardappelen zijn op de wagen geplakt.

Er is nu een begin gemaakt met de zachte producten, zoals druiven en paprika's. 

Op dit moment wordt er ook hard gewerkt aan het plaatsen van geluid, verlichting en het aanbrengen van slangen voor water en vuur. Daarna moeten er ook nog enkele spiegels gemonteerd worden. Maar dat gebeurt zo laat mogelijk om beschadiging te voorkomen.

 

4 september 2018

Nog 11 dagen tot het fruitcorso in Tiel.

Gisteravond is het laatste onderdeel van de wagen in de papiermachee gezet. Nu nog even drogen en dan kan het in de verf gezet worden. Gelukkig is dit geen kritisch onderdeel in het hele traject. Het moet met verse producten beplakt worden en dat gebeurt voor het grootste deel in de laatste week voor het corso.

Ook moeten er nog enkele spiegels gemonteerd worden. Maar dat gebeurt zo laat mogelijk om beschadiging te voorkomen.

Het plakken van zaden en bonen is op een haar na gebeurd. De eerste harde producten zoals uitjes en knoflook worden nu op de wagen geplakt.

Alles loopt lekker en de opkomst is de meeste dagen goed. Net als het weer is de stemming goed.

Maar dat betekent niet dat er geen extra mensen meer nodig zijn. Extra hulp wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Het hoeft niet elke dag of een hele dag. Samen maakt het werk lichter en hoe meer mensen hoe gezelliger het is. Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk altijd van harte welkom.9 augustus 2018

 

De laatste maanden is er veel gebeurd. De bouw van de wagen vordert gestaag, ondanks de tropische temperaturen de afgelopen maanden.

Van de voorste helft van de wagen is de bouw afgerond, staat helemaal in de papier-maché en is geverfd. De eerste zaden en bonen zijn geplakt.

Van de achterste helft van de wagen is de bouw zo goed als gereed en zijn de delen die gereed zijn al in de papier-maché gezet en geverfd.16 maart 2018

 

De laatste maanden is er al weer veel gebeurd.

Voor het corso 2018 hebben we intussen een nieuw ontwerp. Door John is de laatste maanden hard aan de maquette gewerkt. Dit jaar gaat het corso voor het eerst niet alleen zaterdag overdag over het parcours, maar ook 'savond. Het is dan ook een hele uitdaging om zowel overdag als tijdens het ‘avondcorso’ een goede indruk te maken.

Veel vrijwilligers waren donderdag 1 maart j.l. aanwezig bij de presentatie van het ontwerp in Dorpshuis Toevershof te Varik. Burgemeester de Vries en wethouder Rian Verwoert (tevens voorzitter van Stichting 4 Stromenland) onthulden de maquette.

 

 

"Yin Yang experience"

 

Van deze wagen gaan we een belevenis maken voor iedereen. Water en vuur, man en vrouw ……


Op deze wagen zal met verschillende elementen gewerkt worden.

De eerste reacties waren positief. Bestuur en ontwerper hebben dan  ook veel zin om deze wagen te gaan bouwen.

De bouw is afgelopen maandag 12 maart gestart en de bouwavonden zijn voorlopig op maandag- en woensdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

 

Na afloop van het vorige seizoen gaf Wilfred aan dat hij als voorzitter stopt. Hij blijft nog wel bestuurslid, maar heeft de voorzittershamer overgedragen aan Ronald van Veen. Wij wensen Ronald veel succes met deze nieuwe rol binnen het bestuur.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Stroomhuis begin januari zijn wij als Corso Neerijnen vereerd met de vrijwilligersprijs Neerijnen 2017.

Dit is een hele eer en een mooie waardering voor de inzet van al onze vrijwilligers. Daarnaast was ook Henk Aldus genomineerd als vrijwilliger van 2017. Hoewel hij deze prijs niet heeft gekregen, werd hij toch door onze burgemeester in het zonnetje gezet.

Al met al staan we als corso positief in de belangstelling.

 

Vorig seizoen had Dik Kusters al aangegeven dat hij stopt als ontwerper. Hij wil meer tijd aan z'n andere hobby's besteden, zoals schilderen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk hebben we hem een passend cadeau kunnen overhandigen.

Als club zijn wij aangesloten bij de VriendenLoterij. Door het verkopen van loten ontvangen wij de helft van de prijs die men aan lot betaald. Dit is een leuke bijdrage voor de kas.

Ook dit jaar kregen wij van de VriendenLoterij de kans om voor iemand van de Corsoclub Neerijnen een hartenwens in vervulling te laten gaan. Het was een moeilijke keuze omdat alle vrijwilligers een steentje bijdragen aan de bouw van de wagen. Na overleg heeft het bestuur toch een keuze gemaakt en gekozen om Dik hiervoor aan te dragen.


De afgelopen 5 jaar heeft hij veel tijd en energie in het ontwerpen en bouwen van de wagens gestoken. Corsoclub Neerijnen heeft tijdens deze 5 jaar een paar mooie prijzen behaald, waaronder de Teun Luijendijk prijs en 2 keer de Publieksprijs. Het bestuur vond dat hij daarom voor deze hartenwens in aanmerking kwam. Dik heeft weleens laten vallen dat hij graag een keer naar IJsland zou willen gaan. Voor ons was dit een reden om dit voor hem aan te vragen. Als dank voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Van VriendenLoterij kregen wij onderstaand groen licht;

Wij zijn blij u te laten weten dat wij de hartenwens "een culturele reis naar IJsland voor Dik Kusters" vanuit Stichting Corsowagen Neerijnen kunnen toekennen.

Met deze prijs heeft het bestuur, ook namens alle vrijwilligers, woensdagavond 7 februari Dik overvallen. Hij was er blij verrast mee.Ina van Belkum heeft hem namens de vrijwilligers ook nog een bon overhandigd voor een hotelovernachting in Nederland.